Ondernemen in Leeuwarden

10 redenen

Welkom in Leeuwarden. Een stad waarin alles mogelijk is en waar talrijke kansen liggen. De stad van de watertechnologie, de Culturele Hoofdstad en de stad van die sterke, Friese mentaliteit. Wij geven u tien redenen waarom Leeuwarden dé perfecte stad is voor u als ondernemer.

1. Stevige wortels in een sterke economie

Hier in Leeuwarden zit u aan het front van drie topsectoren: de zakelijke dienstverlening, agro food en watertechnologie. Hier wordt onderzoek gedaan en hier komen de grote innovaties vandaan.

2. Bolwerk van het best denkbare onderwijs

Onze stad heeft vijf campussen en twee hogescholen, die samen goed zijn voor meer dan 33.000 studenten van over de hele wereld. In Leeuwarden willen we groeien. Onderzoek, ondernemers en studenten helpen ons daarbij.

3. Het ideale ecosysteem van ondernemers en onderzoek

In Leeuwarden komen kennis en technologie bij elkaar. Overheid, onderwijs en ondernemers werken hier nauw met elkaar samen. Zij vullen elkaar aan, gaan in gesprek en helpen elkaar waar nodig. Samen staan we sterker.

4. Als het nodig is zit u zo bij de wethouder of burgemeester aan tafel

De lijnen zijn kort bij ons. Wij helpen u om zo snel mogelijk uw weg te vinden in Leeuwarden. Ons college, onze wethouder en onze ambtenaren, ze staan allemaal voor u klaar. Wij staan pal naast u.

5. Wij houden van langdurige relaties met onze ondernemers

Wij koesteren u als ondernemer. Wij denken met u mee, spelen in op ontwikkelingen en kijken samen met u waar de kansen en mogelijkheden liggen. In Leeuwarden zoeken we de verbinding op.

6. We ondernemen bij wijze van spreken met u mee

Wij helpen u innovatie daadwerkelijk op de markt te zetten. Als het even kan zijn wij de eerste die een innovatie in Leeuwarden afneemt. Gezamenlijk gaan we vooruit.

7. Hier vindt u nog de medewerkers die u zoekt

In tegenstelling tot het westen, valt het hier nog mee met de krapte op de arbeidsmarkt. Voor een groot aantal branches zijn hier nog steeds de juiste werknemers te vinden.

8. Op een uurtje rijden van de randstad

Het hoge noorden is zo ver nog niet. In een uur bent u van hier in de randstad. Nog een ander voordeel: aan files doen we hier in Friesland niet. Reken maar dat dat een verademing is.

9. Leeuwarden heeft een hoge leefkwaliteit

Dit is een heerlijke stad om te wonen. Met een karakteristieke binnenstad, prachtige musea en gezellige cafés. Met lommerrijke parken en zonnige terrassen. Hier in Leeuwarden komt u niets tekort.

10. Een jaar Culturele Hoofdstad van Europa. Zie het als ons visitekaartje

Een jaar lang stond Leeuwarden vol in de schijnwerpers van Europa. Honderden evenementen, honderdduizenden bezoekers en reuzen die de stad op stelten zetten. De mogelijkheden hier zijn eindeloos.

Kies ook - ontdek

© Marc de Fotograaf

Vestigen

© Artisan Creatives

Ondernemen

© Daniel Hartog

Innoveren

Deel deze pagina - share