Kenniscampus

samenwerken

Studeren, wonen, werken, onderzoeken of recreëren: het kan op Kenniscampus Leeuwarden. Eén terrein waar u een goed aangeschreven hogeschool, ruime studentenwoningen, kennisintensieve bedrijven, een sporthal en diverse horecagelegenheden vindt. Eén terrein waar overheid, onderwijs en ondernemers bij elkaar komen. Op allerlei gebieden samenwerken. Elkaar naadloos aanvullen.​

Studeren, wonen en werken - grenzen verleggen

Op de Kenniscampus in Leeuwarden staan studeren en wonen in directe verbinding met elkaar. Het terrein is de hoofdbasis van één grote hogeschool, NHL Stenden. Een hogeschool met een uitgesproken internationaal profiel. Hier werken studenten van over de hele wereld nauw samen met docenten aan real-life vraagstukken en innovatieve ideeën. De hogeschool verlegt letterlijk grenzen. Een multi-campus hogeschool, met campussen niet alleen door heel Nederland maar verspreid over de hele wereld.

De internationale sfeer proeft u niet alleen op NHL Stenden. Op het terrein van Kenniscampus Leeuwarden zijn ook drie grote woontorens gesitueerd. In de woontorens van Mecanoo Architecten zijn tal van studenten thuis. Ontmoeten ze elkaar. De zes verdiepingen tellende gebouwen staan langs het water, te midden van een recreatief gebied, en beschikken over 246 studentenwoningen. Op steenworp afstand van de hogeschool, kennisintensieve bedrijven, horecagelegenheden én de binnenstad van Leeuwarden.

Wat Kenniscampus Leeuwarden tot zo’n succes maakt is dat het terrein allerlei uitersten samenbrengt. Hier wonen studenten van over de hele wereld, welke samen werken aan de innovaties van morgen. Maar op de campus vindt u ook een bewegingscentrum, een zwembad, verschillende horecagelegenheden zoals het Campuscafé en Starbucks, een sporthal en het ontspannende Rengerspark. En er is ruimte voor meer. Op de Kenniscampus kom je elkaar tegen, leer je van elkaar, maak je kennis met elkaar. Het is niet enkel werken en leren. Kenniscampus Leeuwarden is een intensief, maar vooral bijzonder project. Kenniscampus Leeuwarden is ambitieus.

Meer over de Kenniscampus

De andere campussen - in Leeuwarden

Deel deze pagina - share