WaterCampus

technologie

Rijdt u Leeuwarden binnen, dan kan het u niet ontgaan. Onder het plaatsnaambord dat aangeeft dat u op het punt staat de Friese hoofdstad te betreden, hangt nog een bordje. ‘Capital of Water Technology’, staat er op. Leeuwarden neem nationaal en internationaal een belangrijke plek in op het gebied van water, en dan met name watertechnologie.

Een unieke relatie met water - wereldniveau

Heel vreemd is dat niet. Leeuwarden heeft van oudsher immers een sterke band met water. Eeuwen geleden ontstond de stad op drie terpen, aan een inham van de Middelsee. De inwoners hielden zich zodoende succesvol bezig met scheepsbouw en visserij. Nog altijd speelt water hier een opvallend grote rol. Dijken, sloten en meren, het halve Friese landschap heeft op een of ander manier te maken met water. Het moet buiten gehouden worden, het moet op het juiste niveau blijven staan, we moeten het schoonmaken, we willen erop recreëren en er moet ook voldoende zijn om van te drinken. Als hoofdstad van Friesland is het altijd noodzakelijk geweest om een goede relatie met water te onderhouden.

Tegenwoordig ligt er enorm veel kennis omtrent de watertechnologie besloten in de WaterCampus, een samenwerking van verschillende overheden en onderzoeksinstituten in een schitterend en herkenbaar gebouw. Het is hét Nederlandse centrum van de watersector, waar hard gewerkt wordt aan samenwerking, innovatie en ondernemerschap. Dit is de weg naar het oplossen van watervraagstukken op wereldniveau.

WaterCampus Leeuwarden heeft de beste water-gerelateerde opleidingen en onderwijsinstituten die in Nederland te vinden zijn. Van middelbaar tot academisch onderwijs, studenten worden hier opgeleid en uitgedaagd naar de vragen vanuit de sector. Zo worden ze klaargestoomd voor een boeiende carrière in watertechnologie. Met al deze aanwezige kennis is WaterCampus Leeuwarden een perfecte plek om uw water-tech onderneming te ontwikkelen en te laten groeien. De WaterCampus biedt hiervoor een sloot aan mogelijkheden en ondersteuning, zoals coaching, gebruik van laboratoria, een internationaal netwerk en wanneer nodig zelfs financiering.

Meerdere startups gingen u hierin voor, zoals bijvoorbeeld Fleet Cleaner, dat in 2018 de Maritieme Innovatie Award won. Goed, we kunnen er nog veel meer over vertellen, maar de boodschap is duidelijk. Als het over water gaat, moet u in Leeuwarden zijn.

Meer over de WaterCampus

De andere campussen - in Leeuwarden

Deel deze pagina - share