Cultuurtoerisme

visit

Cultuurtoerisme is een belangrijke economische sector in Leeuwarden, dat kan u niet ontgaan zijn. Tijdens de Culturele Hoofdstad 2018 stond de stad een jaar lang in het teken van cultuur. Cultuur van de mienskip en cultuur van de massa. Het aanbod was enorm en de mooiste initiatieven werden opgezet. Initiatieven omtrent muziek, kunst, theater en nog veel meer willen we hier blijven zien. Daarom stimuleren we creatieve makers en denkers om mooie dingen te blijven doen. Zodat zowel de inwoners als bezoekers van buitenaf zich blijven fascineren over onze bloeiende stad.​

Een Culturele Hoofdstad - 2018

Nog even terugkomend op Culturele Hoofdstad. We waren al wel gewend om hier grote evenementen op poten te zetten. Serious Request, The Passion, die categorie. Goed voor tienduizenden bezoekers en miljoenen kijkers. Maar het valt allemaal in het niet bij Culturele Hoofdstad. Een jaar lang vol in de schijnwerpers van Europa. Honderden evenementen. Honderdduizenden bezoekers. Soms op één dag. Reuzen die de hele stad op stelten zetten. Een spectaculaire theatershow met honderden Friese paarden in de hoofdrol. Culturele Hoofdstad. Zie het als ons visitekaartje waarop in ongeschreven letters staat: in Leeuwarden is alles mogelijk. Echt alles.

Cultuur is aantrekkelijk. Het leeft, het zingt, het kleurt en het verrijkt. Vooral na de boost in 2018 leeft de cultuur in Leeuwarden voort. Zo zet Tryater in en rondom Leeuwarden de mooiste theaterproducties op poten. Waar het publiek zich de ene keer in het oudste theater van Friesland bevindt, zit het de andere keer tussen desolate, uitgestrekte weilanden. Een echte trekpleister in Leeuwarden is het Fries Museum, dat bezoekersaantallen haalt waar andere musea alleen maar van kunnen dromen. Met voorstellingen over M.C. Escher en Mata Hari, maar ook het moderne Phantom Limb. ‘s Zomers vinden er verschillende festivals plaats op recreatiegebied de Groene Ster, net buiten de stad. Neem nou Psy-Fi, een festival dat tienduizenden bezoekers trekt vanuit de hele wereld. Of Welcome to The Village, dat naast een muziek- en theaterfestival ook als testdorp voor duurzame ontwikkelingen fungeert. Om maar een paar voorbeelden te noemen. De cultuur bruist in Leeuwarden. Toeristen blijven ontdekken in onze stad. Leeuwarden leeft.

Ontdek cultuur

Onze krachten - topsectoren

Deel deze pagina - share