Cybersafety

1001001

Digitalisering speelt een belangrijke rol in onze samenleving en economie. Het stelt ons in staat onze industrie te verduurzamen, zorg bereikbaar en betaalbaar te houden en online meer producten te verkopen. Friesland kent een snel groeiende digitalisering. De provincie heeft daarmee een sterke positie in de digitale economie in Nederland en daarbuiten. Door te blijven investeren in digitalisering versterken we deze positie.

Met de digitalisering neemt het aantal cyberaanvallen toe en worden technieken geavanceerder en slimmer. Daardoor wordt cybersafety voor ons als stad ook steeds belangrijker. In het noorden gebeurt veel op het gebied van cybersafety en dat is uniek als je kijkt naar de rest van het land. Expertise in het vak is namelijk schaars. Door de groei van de digitale economie in het noorden, creëren we aandacht voor de veiligheid en weerbaarheid van de samenleving. Zodat zowel de bedrijven, als onze inwoners beschermd worden tegen cybersafety. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen in de regio investeren in de digitalisering. Samen werken we aan een veilige digitale omgeving.

Cyber Safety Noord-Nederland is het grootste cybersafety expertisecentrum in Friesland. Het doel van deze stichting is om de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te vergroten binnen bedrijven en organisaties. In Groningen is een soortgelijke stichting opgezet die nauw samenwerkt Friesland, zodat de kennis en expertise op het gebied van cybersafety in Noord-Nederland nog beter wordt. Het samenwerkingsverband tussen beide provincies vormt de opstap tot het in 2020 op te richten Cyber Security Expertise Centrum Noord. De ambitie is dat dit centrum, met vestigingen in Friesland en Groningen, uitgroeit tot één van de belangrijkste landelijke expertisecentra op het gebied van cybersafety.

Om meer banen in de regio te creëren, is Cyber Security Centrum Noord-Nederland samen met de IT Academy begonnen met een omscholingstraject. Mensen die al enige ervaring in het werkveld hebben, worden omgeschoold tot security professional. Hiermee wil de organisatie werknemers in het noorden behouden en voorzien in de groeiende vraag naar expertise op het cybersafety gebied.

Onze krachten - topsectoren

Deel deze pagina - share