Zakelijk dienstverlening

business

De binnenstad van Leeuwarden kenmerkt zich op economisch vlak door de aanwezigheid van grote financiële werkgevers. De hoofdstad van Friesland staat landelijk in de top tien met banen in de financiële sector, waar onder andere kantoren van Achmea, ING, Aegon en het CJIB zijn gevestigd. De zakelijke dienstverlening is duidelijk aanwezig in Leeuwarden. Wanneer u een bezoek aan de stad brengt, kunt u niet om de gigantische Achmeatoren heen.

Deals sluiten - zakelijk

Doordat deze bedrijven zo’n grote rol spelen in de stad, kent Leeuwarden een cultuur van klantenservice en dienstverlening. Onze klantenservice medewerkers worden over het algemeen beschouwd als betrouwbaar, betrokken en klantvriendelijk. Ze denken mee met de klant en zoeken actief naar een oplossing. Daarnaast is het arbeidsethos hoog. Mensen zijn gemotiveerd en betrokken bij het bedrijf. Zij nemen hun werk serieus. De betrokkenheid en loyaliteit die de werknemers met zich meebrengen, uit zich ook in een beperkt verloop. Niet praten maar doen, zeggen de Friezen ook wel. Dit kenmerkt onze werkmentaliteit.

In Leeuwarden is een ruim aanbod aan potentiële arbeidskrachten beschikbaar. Er zijn genoeg werkzoekenden op mbo- en hbo-niveau. Van de vele studenten in de stad volgen ruim 1.500 een commerciële of communicatieve opleiding, een achtergrond die van pas komt bij het werk binnen de zakelijke dienstverlening. De studenten zijn allemaal opgegroeid met sociale media en hebben de skills die essentieel zijn bij integratie van webcare en in contact centra.

Bedrijven zoals ING, Achmea, Cendris en Aegon hebben goed contact met elkaar. De dienstverleners staan open voor samenwerking en versterken elkaar hier juist door. Als zakelijker dienstverlener zijn er ook een aantal platforms in Leeuwarden waarbij u zich kunt aansluiten. Een voorbeeld hiervan is het platform Financieel Zakelijke Dienstverlening, dat wordt gebruikt om onderlinge vacatures en kandidaten onder de aandacht te brengen.

Zo willen we een stukje arbeidsmobiliteit op gang brengen. Een ander doel is om partijen samen te brengen, zodat trends en uitdagingen in de branche besproken worden. Samen weten we meer en samen bereiken we meer. De stad ontwikkelt zich enorm als het gaat om zakelijke dienstverlening.

Onze krachten - topsectoren

Deel deze pagina - share