Topspot: de Centrale

voor ondernemers

Leeuwarden is het helemaal. Zo is de stad een heerlijke plek om te wonen, beschikt het over een ijzersterke economische infrastructuur en heerst er een sprankelende sfeer van onderzoek en innovatie. En ook qua ondernemersklimaat doet Leeuwarden niet onder voor de grote steden. Sterker nog, voor ondernemers is Leeuwarden juist het Walhalla. Overheid, onderwijs en ondernemers zijn nauw met elkaar verbonden, de huurprijzen liggen vele malen lager dan bijvoorbeeld in de Randstad en ook op het gebied van bedrijfslocaties beschikt Leeuwarden over geweldige faciliteiten. Wat te denken van winkelpark de Centrale. Met 4 miljoen bezoekers per jaar hét regionale winkelcentrum van Friesland.​

Duurzaam winkelpark - unieke faciliteiten

Iets buiten het centrum van Leeuwarden bevindt zich winkelpark de Centrale. Op het park bevinden zich de bekende woon-, sport- en elektronicaketens, die jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers trekken. Geen verkeerde aantallen, dachten wij zo. Momenteel bedraagt het winkelvloeroppervlak ruim 35.000 vierkante meter en daar komt nog eens 10.000 vierkante meter bij. Het winkelpark mag zich dan ook het regionale winkelcentrum van Friesland noemen en met de voorgenomen uitbreiding zal de regionale positie van de Centrale alleen nog maar toenemen.

Voor ondernemers is de Centrale bij uitstek een interessante bedrijfslocatie om zich te vestigen. Waarom? Het winkelpark is zeven dagen per week geopend, ligt pal aan het centrum van de binnenstad en is bovendien supermakkelijk te bereiken met de auto. Op het park zelf heeft de consument vervolgens geen gedoe met parkeergeld. Alle 1.400 parkeerplekken zijn gratis. Daarnaast zijn er gratis toiletten en meer dan prima horecagelegenheden. Wat trouwens niet onvermeld mag blijven is dat de Centrale over een zonnepark beschikt van 1 MW (4.000 zonnepanelen). Hiermee is dit het grootste zonnepanelenproject van de gemeente Leeuwarden. Naast alle geweldige faciliteiten die het te bieden heeft, is de Centrale dus ook nog eens hartstikke duurzaam! Mooi toch?

Deel deze pagina - share!