Topspot: Binnenstad

voor ondernemers

Door de aanwezigheid van haar vele karakteristieke grachten, schitterende natuur en gezellige horeca is Leeuwarden niet alleen een fantastische plek om te wonen. Ook op het gebied van bedrijfslocaties beschikt de stad over alle benodigde faciliteiten. Zo heeft Leeuwarden met De Zwette en De Hemrik twee omvangrijke bedrijventerreinen, bevindt er zich aan de rand van de binnenstad winkelpark De Centrale en alsof dat allemaal nog niet genoeg was, komt daar nu ook eens de Energiecampus bij. Toch is er nog één topspot die als bedrijfslocatie zeker niet over het hoofd mag worden gezien: onze prachtige binnenstad!​

Buitengewone binnenstad - ruimte

De binnenstad van Leeuwarden kenmerkt zich door een mengelmoes van stijlvolle nieuwbouw en monumentale panden. Te midden van al dit moois, gaat een wondere wereld schuil vol statige grachten, groene singels, romantische winkelstraatjes en uitgestrekte pleinen vol gezellige terrassen, met als grote bezienswaardigheid Het Fries Museum. Daaromheen bevinden zich het hoogste kantoorgebouw van het noorden, ofwel de Achmeatoren, het markante koepelgebouw van de Friesland Bank, de scheefgezakte Oldehove en het sprookjesachtige stadspark De Prinsentuin. Al deze elementen tezamen maakt van de Leeuwarder binnenstad een waar paradijs.

Tijdens de pauze er even op uit. Een lunchafspraak op een terrasje in de zon. Ondernemen in de binnenstad, is natuurlijk net even wat anders dan op een omvangrijk bedrijventerrein. De binnenstad van Leeuwarden leent zich in het bijzonder voor horeca en detailhandel. De stad staat bol van de bruisende cafés en restaurants. Bovendien staat Leeuwarden bekend als een echte koopstad, wat weer als een magneet werkt voor de rest van de provincie! Toch is het niet alleen horeca en detailhandel wat de klok slaat. In de binnenstad van Leeuwarden bevinden zich ook meer dan genoeg ruime kantoorgebouwen en met de aanwezigheid van voldoende parkeergelegenheden is het dan ook een bijzonder interessante bedrijfslocatie voor de wat grotere bedrijven.

Deel deze pagina - share!