Topspot: de Energiecampus

voor ondernemers

Leeuwarden is een gemeente die altijd in ontwikkeling is. Getuige het groeiende aanbod van onderwijs, nieuwe horecagelegenheden en de steeds sterker wordende economische infrastructuur. Ook op het gebied van duurzaam en energie is Leeuwarden volop in beweging. Zo heeft Leeuwarden zich in korte tijd ontwikkeld tot ‘City of Watertechnology’ en met de bouw van De Energiecampus bewijst dat ondernemers op het gebied van duurzaamheid meer dan voldoende kansen zien als het om onze prachtige stad gaat.

De energie van morgen - duurzaam ondernemen

Aangezien energie al jaren een hot topic is in Leeuwarden, vonden de gemeente en initiatiefnemers Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat het hoog tijd worden om de handen ineen te slaan en een plek te ontwikkelen waar kennis, onderzoek en productie samenkomen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de Energiecampus. Met de bouw willen de initiatiefnemers oplossingen vinden voor de energievragen van morgen. Dit alles gaat gebeuren ten westen van Leeuwarden op het campusterrein van de Schenkenschans. De plaats waar vroeger afval werd gestort wordt zodoende het toonbeeld van duurzaamheid.  ​

Hoewel de Energiecampus Leeuwarden een privaat initiatief is van Koninklijke Oosterhof Holman is er desondanks alle ruimte voor samenwerking en kennisdeling. Het motto luidt dan ook: samen, met elkaar. Voor geïnteresseerde ondernemers geldt er één belangrijk criterium: voldoen aan de omschrijving ‘duurzame bedrijvigheid’. Indien u zich in deze omschrijving herkent en u tevens op een andere manier durft te ondernemen, is dit een geweldige kans! De Energiecampus Leeuwarden zal straks volledig zelfvoorzienend zijn en zal tevens groene energie leveren aan minimaal 4000 huishoudens in Leeuwarden. Zonne-energie en biovergisting zijn hierin leidend. Daarbij staat de campus in goede verbinding met de N31 en dankzij de aanwezigheid van het Van Harinxmakanaal is er tevens duurzaam transport over water mogelijk. We kunnen dan ook wel stellen dat De Energiecampus Leeuwarden duurzaam is in de puurste zin des woords.

Deel deze pagina - share!