Topspot: There

voor startups

Amerika heeft Silicon Valley, Leeuwarden heeft There. In dit zakelijke ecosysteem aan de ringweg van Leeuwarden werken startups, ondernemers en experts samen om te groeien en innoveren.

‘Let’s go There’, staat er in grote letters op de gevel van het pand aan de Heliconweg. Het is een aanmoediging om altijd te blijven ondernemen. Of je nou een zzp’er bent, een ambitieuze organisatie of een persoon met een goed idee, doe het. Ga samen bezig, blijf richting de toekomst gaan.

Let's go there - samenwerken

There is de plek waar je dat kunt doen. Met drieduizend vierkante meter aan oppervlakte en ruimte voor dertig startups, is dit het grootste nieuwe zakelijke ecosysteem van Noord-Nederland. Gevestigde experts en organisaties werken er samen met jonge ondernemers die frisse ideeën hebben. Deze nieuwe verbindingen moeten tot duurzame en sociale oplossingen leiden die passen bij onze steeds veranderende maatschappij.

Behalve een locatie is There vooral een open community, wat wordt geïllustreerd door de inrichting van het gebouw. Zo kun je een kantoor huren, of plaatsnemen aan een picknicktafel in de kantoortuin waar ook andere ondernemers werken aan hun plannen. Wil je vergaderen, brainstormen of een workshop geven? Dat kan in één van de acht ruimtes die allemaal hun eigen thema hebben. In de strandruimte ligt er zand op de vloer en staat de verwarming net iets hoger, iets verderop sta je in een bos en er is zelfs een ruimte waar je tijdens je meeting even kunt golfen.

Regelmatig worden hier gratis toegankelijke evenementen en meetups georganiseerd, waar kennis en vaardigheden worden uitgewisseld. Uiteindelijk is in There niets onmogelijk, als het maar inspireert om samen te werken, te innoveren en vooral, om gewoon goed bezig te gaan met de toekomst.

Deel deze pagina - share!