Vestigen in bestaand vastgoed

Leeuwarden

Natuurlijk is er voor uw bedrijf altijd ruimte op een bedrijventerrein. De Hemrik, De Zwette en De Werp hebben elk hun eigen voordelen. Maar in Leeuwarden kijken we graag verder. Of terug, zo u wilt. Naar bestaande en soms eeuwenoude panden in en om de binnenstad die ingericht zijn naar de wensen van nu.

Wat te denken van de Emmastate aan de Emmakade? Het oerdegelijke en statige pand naar de Amsterdamse School werd ongeveer tachtig jaar geleden gebouwd voor de toenmalige NUON. Door de jaren heen werd er hier wat afgebroken en daar wat toegevoegd en tegenwoordig biedt het kantoorruimte aan tientallen bedrijven en flexwerkers. U kunt hier bedrijfsunits huren die variëren van opslagruimte tot volledig gemeubileerde werkplekken. Er zijn sfeervolle cursusruimtes, een congreszaal, flexwerkplekken en als u honger krijgt kunt u een hapje doen in het bedrijfsrestaurant.

Ingericht naar de wensen van nu - vooruitstrevend

In dezelfde geest, maar nog centraler in de stad, is de afgelopen jaren gebouw Z opnieuw in gebruik genomen. Vroeger was dit het waterleidinggebouw en ook hier heeft NUON nog gezeten, wat te zien is aan het logo dat nog steeds op de buitenmuur hangt. Nu geniet het voornamelijk bekendheid vanwege het ruime grand café op de begane grond, waar men officieel de beste koffie van Friesland schenkt. Mede dankzij de geboden faciliteiten, zoals snel internet, per dag te huren bureaus, overlegruimtes en vergaderzalen, is Z een van de populairste flexwerkplekken van de stad.

In de historische binnenstad van Leeuwarden bevindt zich ook De Kanselarij. Het eeuwenoude gebouw is zowel van buiten als van binnen schitterend. De kelder bijvoorbeeld, met haar indrukwekkende kruisgewelf, doet nu dienst als sfeervolle presentatieruimte. In De Kanselarij is veel aandacht voor de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. De grote onderwijsinstellingen zijn partner van het gebouw, net als instellingen als het NVO-NCW en Innovatiepact Friesland.

Een van de meest recente toevoegingen aan de Leeuwarder bedrijfsruimtes is There. Met drieduizend vierkante meter en ruimte voor dertig startups, is dit het grootste zakelijke ecosysteem van Noord-Nederland, op ongeveer tien minuutjes lopen vanaf het centrum. Alles staat hier in het teken werken op een onconventionele en vooruitstrevende manier.

Last but not least, Crystalic. Een verhaal over bedrijvenparken is niet compleet zonder deze karakteristieke piramide aan de rand van de stad. Kantoorruimtes zijn hier te huur van 23 tot 500 vierkante meter en dit business park biedt ontzettend veel om uw verblijf hier te verbeteren. Vanzelfsprekend zijn er vergaderruimtes en een lunchroom voor koffie of meer, maar wat dacht u van kinderopvang en een sportschool? Er is zelfs een heuse jeu de boules baan en tijdens de middaguren wordt er regelmatig een gratis toegankelijke inspiratiesessie georganiseerd. Het zit allemaal onder dat grote glazen dak.

Vestig u hier - top 5

© Marleen Annema

Leeuwarden

vestigen
Pieter Postma - Grou

Pieter Postma - Grou

© Pieter Postma

Grou

vestigen
Stiens - Pieter Postma

Stiens - Pieter Postma

© Pieter Postma

Stiens

vestigen
© Kies Leeuwarden

Nieuwbouw

vestigen

Deel deze pagina - share