Vestigen in Grou

hotspot

Oostelijk van Leeuwarden ligt Grou, het watersportdorp bij uitstek. Al jaren is dit een zeer gewilde plek voor watersportliefhebbers, toeristen en natuurlijk de inwoners zelf. Ook ondernemers en organisaties zien Grou als een zeer aantrekkelijke plek om zich te vestigen. Niet voor niets wordt het bedrijventerrein Frisia nog dit jaar uitgebreid met meer ruimte voor bedrijven.​

Trekpleister voor toeristen én ondernemers - uitbreiding

Voor ondernemers en bedrijven die erover denken zich ook in Grou te gaan vestigen, is het handig om te weten dat dit dorp ontzettend goed te bereiken is. Over de A32 is Grou niet te missen als u vanuit de polder, Drenthe of Overijssel richting Leeuwarden rijdt. Daarnaast is er een treinstation en het Prinses Margrietkanaal verzorgt tenslotte een belangrijke route over het water.

Gelegen aan het Pikmeer en met Natuurpark De Alde Feanen op loopafstand, is het geen wonder dat Grou een trekpleister is voor iedere recreant. U kunt hier schitterend wandelen en fietsen in de ruim aanwezige natuur, maar de meeste activiteiten vinden hier bijna vanzelfsprekend plaats op het water. Een groot gedeelte van de bedrijvigheid in Grou heeft dan ook te maken met de watersport.

Verschillende roei- en zeilwedstrijden door het hele seizoen heen staan altijd garant voor een flinke toestroom aan bezoekers. Al die mensen moeten natuurlijk eten, drinken en slapen, wat de lokale middenstand geen windeieren legt. Niet alleen het fraaie centrum van het dorp heeft voordeel van het nabije water. Op het aan het noordwesten gelegen bedrijventerrein Frisia bevinden zich naast de nodige dienstverlenende bedrijven, bouwbedrijven en techniek, ook een aantal hoog aangeschreven scheepswerven. De vraag naar bedrijfsgrond neemt in Grou dusdanig toe, dat in 2019 is besloten om het bedrijventerrein uit te breiden met 4,2 hectare.

Ruimte, watersport, natuur en bereikbaarheid, Grou heeft het allemaal. Daarmee is het de ideale plaats voor uw organisatie en uzelf.

Vestig u hier - top 5

© Marc de Fotograaf

Leeuwarden

vestigen
© Kies Leeuwarden

Nieuwbouw

vestigen
Marleen Annema - Blokhuispoort dbieb

Marleen Annema - Blokhuispoort dbieb

© Marleen Annema

Bestaand vastgoed

vestigen
Stiens - Pieter Postma

Stiens - Pieter Postma

© Pieter Postma

Stiens

vestigen

Deel deze pagina - share