Vestigen in Leeuwarden

hotspot

Welkom in Leeuwarden, warme hoofdstad en economisch hart van Friesland. Al jaren de koploper in zuivel en financiële dienstverlening en de stad heeft zich ontwikkeld tot Capital of Water Technology. Het is een stad die bol staat van de persoonlijkheid en waar ondernemers en bedrijven met open armen worden ontvangen.

Versterken en stimuleren - innovatiedrang

Van oudsher is de Friese economie natuurlijk geworteld in de agrarische sector. Een economie van melk, boter en kaas, waarvan Leeuwarden het centrum is. Dit resulteert bijvoorbeeld in de Dairy Valley, waar alle spelers in de zuivelketen zijn vertegenwoordigd. Zo’n tachtig bedrijven uit de sector versterken en stimuleren elkaar om zo tot de meest duurzame zuivelketen ter wereld te komen.

Deze innovatiedrang is ook terug te zien in de WaterCampus. Hier verzamelen overheid, onderwijs en high-tech ondernemingen als Shell, Unilever en Heineken zich om waterproblemen over de hele wereld op te lossen. WaterCampus Leeuwarden is daarmee het knooppunt van de Nederlandse watertechnologie en ambieert een sectorverbindende rol voor heel Europa. Passend, bij een provincie waar water zo’n belangrijke plaats inneemt.

Ook is in Leeuwarden de financiële en zakelijke dienstverlening goed vertegenwoordigd. Volgens het CBS bevindt zich hier zelfs de grootste financiële sector van Noord- en Oost-Nederland. De stad heeft onder andere kantoren van de Rabobank, ING, Aegon, het CJIB en de Belastingdienst.

Al die bedrijvigheid moet wel in goede banen geleid worden. De afgelopen jaren is er in en om Leeuwarden dan ook fors geïnvesteerd in de bereikbaarheid. Met nieuwe aquaducten en de zogenoemde Haak om Leeuwarden, rijdt u hier altijd door. Files, daar doen we niet aan. In de Randstad bent u met een uur en Vliegveld Eelde, mocht het nodig zijn, is nog dichterbij.

Voor uw bedrijf of organisatie is Leeuwarden dus een uitstekende vestigingsplek, zoveel is duidelijk. Ook voor uzelf en uw werknemers is dit een heerlijke stad om in te wonen. Zoals het een vooraanstaande hofstad betaamt, heeft het een eeuwenoude binnenstad met karakteristieke panden, fraaie grachten en bloeiende horeca. Het is hier betaalbaar, de mensen gaan fijn met elkaar om en net buiten de stadsgrenzen vindt u de meest rustgevende natuur. Niets voor niets wonen in het noorden de gelukkigste mensen van Nederland.

Vestig u hier - top 5

Pieter Postma - Grou

Pieter Postma - Grou

© Pieter Postma

Grou

vestigen
Stiens - Pieter Postma

Stiens - Pieter Postma

© Pieter Postma

Stiens

vestigen
Artisan Creatives - Achmeatoren Leeuwarden

Artisan Creatives - Achmeatoren Leeuwarden

© Artisan Creatives

Nieuwbouw

vestigen
© Marleen Annema

Bestaand vastgoed

vestigen

Deel deze pagina - share