Vestigen in nieuwbouw

Leeuwarden

Leeuwarden kent als de economische motor van Friesland interessante bedrijven- en industrieterreinen. De Zwette, De Hemrik en het gloednieuwe De Werp hebben gezamenlijk voor elke onderneming wat wils.

Actieve bedrijvigheid - in een nieuw jasje

De Zwette

Het grootste winkel- en bedrijvenpark van Friesland bevindt zich in Leeuwarden. De Zwette strekt zich uit over zes deelgebieden, waar in totaal meer dan driehonderd bedrijven hun thuis hebben gevonden. Van autogarage tot verzekeraar en van woninginrichting tot schildersbedrijf, u vindt hier werkelijk van alles. Er wordt momenteel zelfs een Energiecampus ontwikkeld om vraagstukken omtrent duurzaamheid te kunnen tackelen. De Zwette heeft eenĀ  zeer actieve bedrijvenvereniging, die een eigen krant uitbrengt en een parkmanager in dienst heeft. Met glasvezel en directe ligging aan de A32 en N31 is dit bedrijventerrein zeer goed bereikbaar, zowel fysiek als digitaal.

Meer over De Zwette

De Hemrik

Aan de oostkant van de stad ligt het 230 hectare grote bedrijventerrein De Hemrik. Hier zijn vooral kleinschalige tot middelgrote bedrijven op het gebied van ambacht, industrie en groothandel gevestigd. Daarnaast zijn er op De Hemrik met name veel autogarages en -showrooms. Het terrein is prima bereikbaar per auto of vrachtwagen, maar mocht u iets aan willen leveren per boot, dan is dat geen probleem. De Hemrik beschikt namelijk over een openbare laad- en loskade, zodat transport over water mogelijk is.

Veel bedrijven op De Hemrik zijn business-to-consumer. Naast de vele autobedrijven, zorgen bedrijven als De Praxis, Makro en Camping Totaal ervoor dat er altijd veel consumenten lopen. Voor hen en uw eigen veiligheid is het goed om te weten dat De Hemrik onlangs een zesde ster heeft verdiend voor het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Meer over De Hemrik

De Werp

Zoekt u een ruimtelijke en toekomstgerichte kantoor- of bedrijfslocatie en zou u ook graag in de buurt van uw werk willen wonen, dan is De Werp uw plek. Het ligt ten zuiden van Leeuwarden en valt onder de nieuw te verrijzen verzameling buurtschappen onder de naam De Zuidlanden. Wonen en werken in dit gebied ademt het dorpse buitenleven, met veel ruimte voor natuur. Ondertussen bent u gewoon op een steenworp afstand van de Leeuwarder binnenstad.

Vrijwel direct aan de Haak van Leeuwarden, bent u binnen no-time onderweg naar Groningen, Drachten of Heerenveen. De bereikbaarheid wordt de komende jaren alleen maar beter, wanneer het nieuwe NS-station Werpsterhoek in gebruik wordt genomen.

Vestig u hier - top 5

© Wetsus

Leeuwarden

vestigen
Pieter Postma - Grou

Pieter Postma - Grou

© Pieter Postma

Grou

vestigen
Stiens - Pieter Postma

Stiens - Pieter Postma

© Pieter Postma

Stiens

vestigen
© IMAZZO

Bestaand vastgoed

vestigen

Deel deze pagina - share